Vitaminer til jorden

Affald smider man væk. Men hvad gør man når “væk” er blevet væk? Når man indser at alt hvad der bliver smidt ud fra ens husholdning ender på middagsbordet, i badevandet, i drikkevandet, i luften, i isbjørnene? Når der samtidig udvindes stadig større mængder råstoffer og fremstilles alverdens produkter til at tilfredstille vores forbrug? Så bliver det vigtigt at sortere og genbruge. Reduce, reuse, recycle. Og når jorden samtidig mangler næring og struktur der gør den frugtbar, så er kompostering en del af løsningen. Jeg startede med at ønske mig en lukket kompostbeholder til den smule grønt affald jeg mente at have, og vennerne stillede straks op med en i fødeselsdagsgave inklusiv en bøtte kompostorme Eisenia foetida! Inden sommeren var omme var den blevet for lille og jeg udvidede med yderligere tre åbne kompostrum på ca. en m hver, bygget af engangspaller. På kort tid var de også fyldt, og har sommeren over været hjem for græskarplanter af Green Hubbard og grøn Hokkaido. Mums! Men det er en anden historie. Og komposten, den ligger nu i bedene og krukkerne med hindbær, blåbær, stikkelsbær, solbær, æble, minikiwi, rabarber, ramsløg, grønkål, rødkål, porrer, persille, jordbær, rucola, feldsalat, løvstikke, timian, merian, mynther, rosmarin, purløg, brøndkarse, peberrod…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s